Harrasteryhmät

Harrasteryhmien kuvaukset: 

Tempoa Tenaviin 3-6v (Uusi ryhmä, alkaa tammikuussa 2022!)

Tempoa Tenaviin-musiikkiliikuntaryhmissä liikutaan, leikitään, lauletaan ja temppuillaan. Harrastus yhdistelee tanssia, sirkusta, liikuntaa ja musisointia.

Toiminnan tavoitteena on lapsen ja aikuisen välisen vuorovaikutuksen lisääminen ja lapsen kokonaisvaltaisen kehityksen tukeminen musiikin ja liikunnan keinoin. Vauhdin hurma ja tarttuvat rytmit villitsevät niin pieniä kuin isojakin harrastajia.

 

kirsti_pusa_tempoa1

 

 

Pikku Willit 4–5 v

Lähde kokemaan liikunnan iloa satumaisin askelin. Tunneilla sukelletaan satujen maailmaan liikunnan avulla. Samalla opitaan erilaisia liikunnan perustaitoja ja kehon käyttöä, sekä itsensä ilmaisua. Aikuiset pääsevät tunneille mukaan syys- ja kevätkauden päätteeksi.

 

2

 

Willipallo 4–5 v: Liikuntaleikkejä ja liikkuvuutta leikkisästi 

Tunnit sisältävät palloilua, liikuntaleikkejä ja kehonhuoltoa. Kauden aikana tulee tutuksi oma keho ja erilaiset pallot. Jokaisella tunnilla palloillaan erilaisin teemoin. Tunteihin sisältyy myös rauhallisempi tuokio, jossa keskitytään kehon liikkuvuuteen ja kehonhuoltoon – leikinomaisesti totta kai. Aikuiset pääsevät tunneille mukaan syys- ja kevätkauden päätteeksi.

0f6bebe5-bbdc-4a2f-a89d-0325f009f490

Willipallo 6–7 v: Liikuntaleikkejä ja liikkuvuutta leikkisästi 

Palloilua leikin varjolla. Jalkapallo, koripallo, salibandy, pesäpallo, maalipallo, istumalentopallo… Näitä kaikkia ja monia muita pallolajeja kokeilemme lasten kehitystason mukaisesti. Emme kisaa, vaan nautimme liikunnan (ja pallojen!) tuomasta riemusta. Tunneilla keskitytään myös kehon liikkuvuuteen ja kehonhuoltoon – leikinomaisesti totta kai. Aikuiset pääsevät tunneille mukaan syys- ja kevätkauden päätteeksi.

 

Lapsi–aikuinen-liikuntaleikkikoulu 2–3 v

Iloinen mieli, liikkuva keho ja reipas olo! Tätä kaikkea tarjoaa lapsi-aikuinen-liikuntaleikkikoulu. Lapsi-aikuinen-liikuntaleikkikulussa liikutaan omien taitojen mukaan. Opetellaan liikunnan perustaitoja, liikutaan musiikin siivittämänä ja pallojen vietävänä, temppuillaan, taiteillaan. Tutustutaan liikkeeseen aikuisen kanssa. Liike lähtee lapsesta, jota aikuinen tukee. Lapsi oppii aikuiselta ja aikuinen lapselta liikunnan riemua!

Liikuntaleikkikoulu 4–5-vuotiaille

Iloista menoa turvallisessa ohjauksessa! Liikuntaleikkikoulussa eli liikkarissa liikutaan monipuolisesti. Lapsi oppii hallitsemaan oman kehonsa, liikunnan perustaidot, ymmärtämään käsitteitä, tekemään yhdessä ja ilmaisemaan itseään. Tunnit noudattavat Liikuntaleikkikoulu-tuntirakennetta, jolloin tunnin kulku on sama, aihe vain vaihtuu. Joka neljäs tunti on yhteistunti, jolloin liikutaan aikuisen kanssa yhdessä. Hauskuus ja hiki on taattua, kaikille!

Liikuntaleikkikoulu 6–8-vuotiaille

Liikuntaleikkikoulussa eli liikkarissa liikutaan monipuolisesti opetellen oman kehon käyttöä erilaisissa tilanteissa. 6–8-vuotiaiden liikkarissa pureudutaan haastavampiin juttuihin niin liikkumisessa kuin oman kehon osien harjoittelussakin. Tunnilla liikutaan omia taitoja haastaen. Hiki ja hauskuus on taattua. Tunnit noudattavat Liikuntaleikkikoulu-tuntirakennetta, jolloin tunnin kulku on sama, aihe vain vaihtuu. Joka neljäs tunti on yhteistunti, jolloin liikutaan aikuisen kanssa yhdessä. Lapsi pääsee näyttämään aikuiselle oppimiaan juttuja.

 

syysloma

 

Kepparikerho 7 v –>

Keppihevosia! Eikä mitään kaupasta ostettuja vaan ihan itse tehtyjä! Willin kepparikerhossa tehdään oma keppihevonen. Pääosin puolentoista tunnin aikana tehdään kepparia, mutta toki sekaan mahtuu pieniä taukojumppia, jotta mieli ja keho pysyy virkeänä. Kauden päätteeksi järjestetään keppareiden näyttely- ja ratsastustapahtuma.

49e8288c-112c-4c64-bd2a-c191d8357811

Keppari28ea82a9-2204-4dc2-8ede-a866f9e231ad

 

Satutanssi
4-5 -vuotiaille suunnatussa satutanssissa lapset pääsevät nauttimaan kivasta musiikista, mukavasta yhdessäolosta sekä omasta tanssillisesta osaamisestaan ja luovuudestaan. Tunneilla opetellaan tanssiin kuuluvia perusasioita musiikin, leikkien ja laulujen kautta, mutta samalla opitaan myös muita liikunnan perustaitoja sekä kehon käyttöä.

IMG_6035

Lastentanssi
6-7 -vuotiaille suunnatussa lastentanssissa lapsi pääsee tanssimaan monipuolisesti ja opettelemaan erilaisia liikkeitä sekä tanssin perustekniikkaa musiikin ja leikkien siivittämänä. Samalla opitaan erilaisia liikunnan perustaitoja ja kehon käyttöä sekä itsensä ilmaisua.

 

IMG_0016

Hiphop/Street dance
Hiphop ja Street ovat hiphop-kulttuuriin voimakkaasti sidoksissa olevia tanssilajeja. Molempia tassitaan omalla asenteella, liikunnan iloa unohtamatta. Tunnit sisältävät muun muassa kehonkäytön, tanssin tekniikan sekä koreografioiden opettelua musiikin tahdittamana. 

 

Musiikkileikkikoulu eli muskari
Musiikkileikkikoulussa lauletaan ja loruillaan, soitetaan ja kuunnellaan, liikutaan ja leikitään. Opitaan yhdessä tekemistä ja yhdessä olemista. Herätellään mielikuvitusta ja annetaan luovuuden kukkia. Lennetään sävelten siivin ja annetaan rytmin raikua. Muskarissa kuljetaan leikin kautta musiikin kiehtovaan maailmaan.

Muskaritunnit perheryhmissä vauvasta kahden vuoden ikään asti ovat lapsen ja vanhemman yhteisiä musiikillisia hetkiä. Tehdään yhdessä, innostutaan yhdessä, lauletaan ja nauretaan yhdessä. Tunnit sisältävät paljon liikuntaleikkejä. Muskarissa opitaan lauluja ja leikkejä myös kotiin vietäväksi.

Kolmen vuoden iästä alkaen lapsi on muskaritunnilla ilman vanhempaa. Opitaan itsenäisyyttä, mutta myös sosiaalisia taitoja, ryhmässä toimimista ja toisen huomioon ottamista. Perheryhmistä tuttu tekeminen jatkuu ja uusia toimintatapoja tulee mukaan. Keskittymistä ja pitkäjänteisyyttä tarvitaan yhä enemmän. Leikin kautta oppiminen, onnistumisen kokemukset, elämyksellisyys ja musisoinnin riemu kulkevat mukana kaiken aikaa.

Musiikkileikkikoulussa musiikilliset taidot karttuvat vuosi vuodelta. Opitaan tuntemaan harmonioita ja sävelkorkeuksia, lukemaan melodioita ja rytmejä. Laulut ja äänileikit rohkaisevat äänenkäyttöön ja niiden avulla harjoitellaan oman äänen hallintaa. Harjoitellaan soittamisen aakkosia, opitaan soittamaan melodiasoittimilla pieniä melodioita. Yhteismusisointia opitaan riemukkaassa muskariorkesterissa.

Ukulele-soitto

Ukuleleryhmä on tarkoitettu 6-8 -vuotiaille lapsille. Tunneilla tutustutaan ukulelen soiton alkeisiin sekä rytmi- ja nuottimerkkeihin. 45 minuutin mittainen tunti pitää ukulelen soittamisen lisäksi sisällään musiikkiliikuntaa, rytmittelyä, kuuntelua ja laulua, joiden kautta musiikin peruskäsitteet tulevat tutuiksi leikinomaisin keinoin. Toisinaan mukaan soittoon otetaan myös muita muskarista tuttuja melodia- ja rytmisoittimia, jolloin saadaan aikaiseksi kokonainen orkesteri. Tunneille lapsi tarvitsee oman ukulelen.

 

Perhepalloilu

Aikuinen – lapsi palloilussa liikutaan pallon viemänä. Joka tunti pelataan, leikitään, liikutaan eritavoin unohtamatta lihashuoltoa. Kaikki tehdään yhdessä lapsen kanssa, olipa lapsesi minkäikäinen tahansa. Voit ilmoittaa teidän perheen liikkumaan, lapsi- niin kuin aikuinenkin voi vaihdella eri kertoina. Kuitenkin samasta perheestä harrastajien on tultava. Taattua hikeä ja hauskuutta koko 55 minuutti luvassa!

 

Palloilu – alakouluikäiset tytöt

Palloilussa liikutaan pallon kanssa pelaillen, voimistellen, temppuillen, kuin myös lajitaitoja opetellen. Lihashuoltoa ja liikkuvuutta kuuluu ohjelmistoon myös. Pelit pelataan hyvän mielen säännöin, Willissä ei kisailla. Muutakun itseään vastaan 🙂

 

Palloilu – alakouluikäiset pojat

Täällä liikutaan pallon kanssa pelaillen, voimistellen, temppuillen, kuin myös lajitaitoja opetellen. Lihashuoltoa ja liikkuvuutta kuuluu ohjelmistoon myös. Pelit pelataan hyvän mielen säännöin, Willissä ei kisailla. Muutakun itseään vastaan 🙂

 

IMG_6771